עיצוב באנרים » אחסון אתרים מומלץ לאתרי וורדפרס + השוואת מחירים

אחסון אתרים מומלץ לאתרי וורדפרס + השוואת מחירים

יוחאי ירמיהונכתב ע"י יוחאי ירמיהו

לפני שמתחילים תהליך של בניית אתר לעסק חשוב לדעת מהם הכלים שאנחנו צריכים על מנת לתחזק אתר באופן מעשי. במאמר נדבר על עלויות התפעול שצריך להכיר בשביל להעלות אתר לאוויר ונדבר גם על מה זה אחסון אתרים, נדבר על אחסוני אתרים מומלצים, השוואת מחירים, מה חשוב לדעת כאשר בוחרים אחסון אתרים ועוד…

ניתן לצפות בסרטון הדרכה הבא המסביר את איך לבחור אחסון אתרים מומלץ

אחסון אתרים מומלץ – השוואות אחסוני אתרים + מחירים וביקורות

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

אחסון אתרים מומלץ לוורדפרס - סיכום מקוצר

חברת אחסוןמחיר התחלתיציוןקישור

Cloudways

קלאודוויז אחסון בענן
החל מ- $11 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
9.5קישור לאחסון

Hostarmada

אחסון hostarmada
החל מ- $2.49 לחודש8קישור לאחסון

Vangus

אחסון ישראלי בענן
החל מ-34 ש"ח לחודש
הנחת קופון: NWK31V9KYO
8קישור לאחסון

Fastcomet

אחסון פאסט קומט
החל מ- $1.79 לחודש7.5קישור לאחסון

Hostinger

הוסטינגר - אחסון זול
החל מ- 9.99 ש"ח לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
7קישור לאחסון

Jetserver

גטסרבר אחסון ישראלי
החל מ- 55 ₪ לחודש + מע"מ7קישור לאחסון

uPress

יופרס אחסון מישראל
$15 לחודש + מע"מ
הנחת קופון: UP05YOHO
7קישור לאחסון

השוואת אחסון אתרים + מחירים וביקורות

השלב הראשון אנחנו רוצים להכיר בתהליך זה המחירים של האחסון + מה אנחנו מקבלים בכל אחסון כולל מחירים ומשאבים שחברת האחסון נותנת לנו בפועל.

עם ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום של בניית אתרים ולאחר שעברתי את מרבית חברות האחסון הקיימות בשוק אנסה לשתף אתכם בכמה אחסוני אתרים שאני חושב שמומלצים וטובים במיוחד לצד ביקורת אישית על כל אחסון אתרים + השוואת מחירים.

נכון להיום יש לי למעלה מ-40 אתרים שאני מאחסן על כמה מחברות האחסון השונות ואתם יכולים להיות בטוחים שכאשר אני מספק השוואה של אחסון אתרים מומלץ זה מגיע מניסיון מעשי. ועוד נקודה שחשוב לציין היא שחלק מהקישורים מתחת מכילים קישור שותפים ככה שאני מרוויח עמלה עם אתם נרשמים דרכי.

איך להעביר את האתר מחברת אחסון אחת לאחרת

איך להעביר את האתר מחברת אחסון אחת לאחרת

אחסון אתרים מומלץ מחו"ל

בגלל שאני מאמין שהתמורה שאתם תקבלו מאחסון אתרים מחו"ל תהיה גדולה יותר מהתמורה שתקבלו מאחסון אתרים מישראל אני אתחיל את הסיקור של השוואת אחסוני אתרים ומחירים על ידי הצגה קודם כל של אחסוני אתרים מחו"ל ובהמשך אציג גם אחסוני אתרים מומלצים מישראל.

CloudWays (קלאודוויז) - אחסון אתרים בענן

אחד האחסונים שתופסים הרבה מאוד תאוצה בתקופה האחרונה הוא האחסון של CloudWays. מדובר על אחסון בענן שיאפשר לנו לאחסן את האתר על גבי השרתים המובילים בעולם כמו: גוגל, אמזון, דיגיטל אושן ועוד…

בגדול מדובר על אחסון מצוין אבל ביחס לשאר האחסונים המוצגים באתר האחסון באופן יחסי יקר. העלות שאתם משלמים נכון להיום היא $12 לחודש ובנוסף יש גם עלויות חבויות נוספות כמו למשל עלות של פתיחת מייל עסקי שעבור כל מייל תצטרכו לשלם דולר נוסף לכל חודש בזמן שבאחסונים אחרים זה ללא תוספת עלות.

אחד היתרונות של אחסון בענן הוא היכולת לשדרג את החבילה ולהנמיך אותה בכל עת. אז אם למשל יש לכם תקופות במשך השנה שמסיבה מסוימת כמות הכניסות שלכם גודלת באופן משמעותי ואחסון שיתופי לא יכול להכיל את המשאבים אז האחסון בענן יאפשר לכם לשדרג את החבילה לחודש ולשמנך אותה בחודש הבא.

קופון 30% הנחה ל-3 חודשים: YOCHAY

חבילת אחסוןחבילה 1חבילה 2חבילה 3
מחיר$12 לחודש$26 לחודש$50 לחודש
שטח אחסון25GB50GB80GB
כמות אתריםללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורה1TB2TB4TB
תעודת SSL בחינם

Vangus ואנגוס - אחסון ישראלי בענן על גבי שרתים של גוגל

אחסון ישראלי בענן על גבי השרתים של גוגל קלאוד. יש להם ממש ניהול די מתקדם יחסית לאחסוני אתרים בארץ והרבה אפשרויות מעניינות כמו גרסת פיתוח לאתר, יצירת דומיין זמני, וניהול מתקדם של האתר.

מדובר על אחסון מהיר על שרתים של גוגל מה שמאפשר לקבל ציוני מהירות טובים, ולאחסון הזה יש הרבה מאוד ביקורות חיוביות אבל הם קצת מגבילים את המשאבים של החבילות ביחס למחיר.

זאת אלטרנטיבה מעניינת ל-Cloudways שעולה קצת יותר למי שמחפש אחסון ישראלי ולא אחסון מחו"ל.

חבילת אחסוןוורדפרס ג'וניורוורדפרס סניורוורדפרס מאסטר
מחיר34 ₪ לחודש + מע"מ58 ₪ לחודש + מע"מ88 ₪ לחודש + מע"מ
שטח אחסון2GB4GB6GB
כמות אתרים123
נפח תעבורה20GB40GB60GB

קופון 10% הנחה לשנה: NWK31V9KYO

Hostarmada (הוסט הרמדה)

אחסון מצוין אם כמות משאבים גדולה במיוחד למי שמחפש אחסון אתרים שיאפשר לאתר להיטען בצורה מהירה ולקבל ציוני מהירות גבוהים. בחבילה היקרה של HostArmada אתם תקבלו משאבי שרת של 6 ליבות ו-6GB זיכרון.

נכון להיום אני עובד בעיקר עם האחסון הזה ולמרות שהתמיכה שלהם לא ברמה של Cloudways או של Fastcomet כמות המשאבים הרבה יותר גדולה מ-Fastcomet מה שהופך את האחסון הזה לבחירה טובה יותר למי שמאחסן כמות גדולה של אתרים על כל שרת (במקרה שלי בממוצע 10 אתרים על כל שרת).

חבילת אחסוןStart DockWeb WarpSpeed Reaper
מחיר$2.49 לחודש$4.11 לחודש$4.94 לחודש
שטח אחסון15GB30GB40GB
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורה30GB60GB90GB
תעודת SSL בחינם
גיבויים7 ימים14 ימים21 ימים
מדיניות החזר כספי45 יום45 יום45 יום

FastComet (פאסט קומט)

אם אתם מחפשים אחסון אתרים מומלץ, איכותי, מהיר, זול ועם תמיכה ברמה עולמית אז האחסון הכי טוב שיצא לי לפגוש במשך ה-15 שנים האחרונות זה האחסון המעולה של FastComet.

נכון להיום יש לי 4 חבילות אחסון באתר ואני מאחסן עליהם למעלה מ-40 אתרים שונים. החבילות האחסון השונות מאוד נדיבות ואני יכול להגיד לכם מניסיון שאני דוחף אותם לקצה והתמורה שאני מקבל היא הרבה יותר טובה ממה שציפיתי לקבל.

חשוב לציין שאני משתמש בחבילה של FastCloud Extra וזאת החבילה היקרה יותר אז אני לא יודע מה התמורה שאתם מקבלים בחבילות האחרות אבל בחבילה שאני בחרתי מבחינת התמורה הם בהחלט שווים את המחיר והייתי מוכן אפילו לשלם מחיר כפול כדי לקבל את אותו המוצר. אחסון אתרים מומלץ בחום.

למי שרוכש את חבילת האחסון הזולה או הבינונית ב-Fastcomet מומלץ לצפות בסרטון הבא על מנת לשפר מהירות לאתר

אחסון אתרים למתחילים - שיפור מהירות אתר באמצעות כיווץ Gzip
חבילת אחסוןFastCloudFastCloud PlusFastCloud Extra
מחיר$2.95 לחודש$4.45 לחודש$5.95 לחודש
שטח אחסון15GB25GB35GB
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורה30GB61GB92GB
תעודת SSL בחינם
גיבויים7 ימים7 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי45 יום45 יום45 יום

עדכון חשוב – פאסטקומט הורידו משאבים והוסיפו הרבה מאוד מגבלות שלא היו קיימות בעבר. עדיין מדובר על אחסון מצוין אבל הם הרבה פחות טובים ממה שהם היו פעם והם גם התחילו להוריד אתרים מהאוויר. אני ממליץ לנסות את Hostarmada במקום.

Hostinger (הוסטינגר) - אחסון אתרים זול במיוחד

אם אתם מחפשים אחסון אתרים זול והשיקול של המחיר הוא שיקול עיקרי בבחירה אז אחד האחסונים הזולים ביותר שקיימים בשוק הוא האחסון של הוסטינגר.

חבילות האחסון שלהם מתחילות מכמה שקלים בודדים לחודש ואין ספק שנכון להיום הם כנראה אחסון המוכר והזול ביותר שיש.

אני אציין שאני באופן אישי לא הייתי משתמש באחסון הזה אלא אם כן המחיר ממש חשוב לי  בפועל לא אהבתי יותר מידי את התמורה שהם מספקים והממשק ניהול שלהם הוא לא cPanel אז אם אתם מחפשים אחסון איכותי יש אפשרויות טובות יותר אבל אם אתם חפשים אחסון זול לאתר שאתם פשוט רוצים להעלות ולשכוח שהוא קיים הם יספקו את העבודה.

קופון 5% הנחה לאחסון אתרים הכי זול שיש: YOCHAY

חבילת אחסוןSingle SharedPremium SharedBusiness Shared
מחיר$1.39 לחודש$2.59 לחודש$3.99 לחודש
שטח אחסון10GB20GB100GB
כמות אתרים1100100
נפח תעבורה100GBללא הגבלהללא הגבלה
גיבוייםxx30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

JetServer (ג'טסרבר) - אחסון אתרים מומלץ בארץ

מבין אחסוני אתרים בארץ שיצא לי להכיר אני חושב שהאחסון הטוב ביותר שהתנסיתי בו הוא האחסון של ג'טסרבר. באחסון יש פאנל ניהול של cPanel (סיפאנל) בדיוק כמו שאני אוהב ויש להם תמיכה מצוינת ושירות לקוחות טוב.

נכון להיום כשאני בונה אתר ללקוחות אם מסיבה מסוימת אני צריך להמליץ על אחסון אתרים ישראלי ולא על אחסון מחו"ל בדרך כלל ההמלצה שלי תהיה על JetServer.

אני כן יכול להגיד שאחד החסרונות שפחות אהבתי באחסון הוא הנושא של שקיפות לגבי משאבי האחסון. ברמת חבילות האחסון כתוב בהרבה מקרים שהחבילה ללא הגבלה ומהניסיון שלי בדרך כלל החבילות מהסוג הזה יותר מוגבלות מחבילות המציגות את המשאבים באופן שקוף.

יחד עם זאת לאתר ממוצע שמחפש אחסון אתרים טוב בארץ אתם יכולים להיות רגועים שתקבלו תמורה טובה מהאחסון הזה.

חבילת אחסוןאישיתעסקיתמתקדמת
מחיר₪44 + מע"מ לחודש₪64 + מע"מ לחודש₪90 + מע"מ לחודש
שטח אחסוןללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
כמות אתריםללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורהללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
תעודת SSL בחינם

Siteground (סייטגראונד) - אחסון טוב אבל יש טובים יותר

כאשר האחסון של סייטגראונד נכנס לרדאר שלי לפני כמה שנים חשבתי שמדובר על אחסון מצוין ברמה הגבוהה ביותר. אחרי שנה וקצת של שימוש בהם הרמה של התמיכה ירדה והמחיר עלה ולמרות שעדיין מדובר על אחסון טוב החלטתי להפסיק להשתמש בהם למרות שנשארו לי שנתיים לחבילה.

רמת המשאבים שקיבלתי מהאחסון הייתה קטנה מ- FastComet על אותה חבילת אחסון ולמרות שכאן המחיר גבוה יותר החבילה שקיבלתי בסייטגראונד לא הצליחה להריץ את כמות האתרים שב-FastComet הצלחתי להריץ על החבילה.

מדובר על אחסון טוב ואיכותי ביחס לשאר האחסונים הקיימים בשוק אבל נכון להיום בהתחשב במחיר ובתמורה יש אפשרויות טובות יותר.

חבילת אחסוןStartUpGrowBigGoGeek
מחיר$3.99 לחודש$6.69 לחודש$10.69 לחודש
שטח אחסון10GB20GB40GB
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורהללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
תעודת SSL בחינם
גיבויים30 ימים30 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

אחסון אתרים מומלץ בארץ/בישראל

אחרי שסיימנו לדבר על אחסונים מומלצים מחו"ל כעת נותר לדבר גם על אחסונים מהארץ. הסקירה שלי תהיה לכמות מצומצמת של אתרים כי אם אני אהיה כנה אני פחות מתחבר לאחסונים מישראל אבל לאלו מכם שחשוב אחסון מהארץ יש לכם מתחת כמה אחסונים שמספקים מוצר טוב.

uPress (יופרס) – אחסון אתרי וורדפרס

יופרס (uPress) הוא אחד האחסונים המוכרים והפופולריים בארץ. מדובר על אחסון ייעודי אך ורק לאתרי וורדפרס עם מערכת שהם פיתחו בעצמם ליצירת אתרי וורדפרס וניהול שלהם בקלות. באחסון יש לכם את האפשרות לבחור את מיקום השרת לאתרים השונים בחבילת האחסון וזה יתרון מאוד גדול אם אתם גם פונים אל קהל יעד ממדינות אירופה או ארצות הברית ביחד עם אתרים המיועדים לישראליים.

אין ספק שמדובר על אחסון אתרים איכותי עם ממשק ניהול מרשים אבל יחד עם זאת יש גם חסרונות. הבעיה הרצינית שהייתה לי איתם היא העובדה שהם חוסמים הרבה מאוד תוספים מספריית התוספים של וורדפרס. זה מחייב אותי לשנות את סוג התוספים שאני משתמש בהם וזה משהו שאני לא רוצה לעשות וזאת הסיבה שאני לא משתמש בהם.

כאשר אתם עושים את הבחירה קחו את החיסרון הזה בחשבון לפני שאתם בוחרים ביופרס. אבל מעבר לזה מדובר על אחסון איכותי ומהיר.

חבילת אחסוןאישיתמקצועיתעיסקית
מחיר$15 לחודש$25 לחודש$50 לחודש
שטח אחסון1GB3GB10GB
כמות אתרים1310
נפח תעבורה50GB מגה100GB מגה250GB מגה
תעודת SSL בחינם
גיבויים30 ימים30 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

קופון 5% הנחה ליופרס: UP05YOHO

מה זה אחסון אתרים?

אחסון אתרים הוא שירות אחסון אינטרנט המאפשר לאנשים וארגונים להנגיש את האתר שלהם דרך הרשת (World Wide Web). שירותי אחסון אתרים מספקים מאפיינים שונים, כגון שטח אחסון לאתרים, שרתי דואר לחשבונות דואר אלקטרוני (מייל עסקי) ותוכנות הנחוצות לתפעול האתר.

בגדול באמצעות האחסון אתרים אנחנו יכולים להעלות את קבצי האתר ועל ידי קישור האחסון לדומיין נוכל לאפשר לגולשים להגיע אל האתר על ידי הכנסת שם האתר בדפדפן.

קיימים אחסונים שונים וחבילות אחסון שונות אבל במרבית המקרים כאשר מדובר על אתר קטן וחדש יהיה מומלץ לעשות שימוש באחסון שיתופי מאחר והוא הזול ביותר ומבחינת משאבים הוא אמור להספיק לאתר חדש.

טיפים לרכישת אחסון אתרים מומלץ

לפני שאנחנו מתחילים לדבר על בחירת אחסון אתרים מומלץ אני רוצה תחילה לתת לכם כמה טיפים חשובים ונקודות שצריך להכיר לפני שיוצאים לדרך.

אחסון ישראלי או מחו"ל – בדרך כלל כאשר אנחנו רוכשים אחסון ישראלי נקבל פחות ונשלם יותר. בגלל זה במרבית המקרים אעדיף לרכוש אחסון מחו"ל אלא אם כן אתם מתקשים עם הנושא של תמיכה באנגלית או שבמידה מסוימת אתם חשוב שהאתר יאוחסן על שרת ישראלי.

מחיר משתנה – באחסון אתרים מחו"ל בניגוד לאחסון אתרים בארץ המחיר משתנה לאחר תקופת ההתקשרות (כמו התרגיל שעושים לנו בחבילות הטלוויזיה של הוט בכל שנה). על מנת לקבל את התמורה הטובה ביותר למחיר רצוי לרכוש את האחסון ל-3 שנים ובסיום ה-3 שנים ליצור משתמש חדש באחסון או לעבור לאחסון אחר.

משאבי אחסון – אתרים שונים יצריכו משאבים שונים ולכן אתם צריכים לדעת מהם המשאבים שהאתר שלכם צורך עוד לפני שאתם רוכשים את האחסון. זה יכול להתבטא בנפח אחסון, זיכרון, כוח מעבד ועוד… השורה הזאת בעיקר רלוונטית לאתרים עם וותק ובאתרים חדשים סביר להניח שהאתר לא יצרוך הרבה משאבים.

מיקום שרת האחסון – אם אתם בוחרים באחסון אתרים מחו"ל וקהל היעד שלכם הוא ישראלי אז רצוי לרכוש שרת אחסון מאירופה וממדינות כמו גרמניה, לונדון ואמסטרדם. שרתים ממדינות אחרות עלולים להחזיר מהירות נמוכה לקהל ישראלי ולכן זה קריטי לבחור מיקום שרת שמחזיר מהירות טובה לישראל.

אם אתם רוצים להבין קצת יותר על הנושא של אחסון אתרים ואיך לבחור אחסון אתרים מומלץ ואיכותי יש לכם מתחת סרטון של למעלה משעה שלמה שיסביר לכם כל מה שאתם צריכים ורוצים לדעת על בחירת אחסון אתרים באופן נכון.

אחסון אתרים טבלת השוואת מחירים

מרבית חברות האחסון מאפשרות לרכוש כמה חבילות אחסון שונות. בדרך כלל החבילת אחסון הראשונה מאפשרת אחסון של אתר אחד בודד וכמות משאבים מאוד מינימלית. חבילת האחסון השנייה במרבית המקרים תציע קצת יותר משאבים וחבילת האחסון השלישית כמעט תמיד תכיל את כמות המשאבים הגדולה ביותר וכך גם התמורה תהיה טובה יותר.

בהתאמה כאשר אנחנו מסתכלים על החבילה השלישית אז חשוב להבין שגם המחיר יהיה יקר יותר, ויחד עם זאת המחיר חסר חשיבות והנתון החשוב יותר זה המשאבים שאתם מקבלים ביחד עם האחסון, רמת התמיכה, מהירות השרתים וכו'…

על מנת לסייע לכם לבצע השוואת מחירים של חברות האחסון באופן קל ופשוט יותר מתחת יש לכם טבלה קצרה שתכיל את המידע החשוב ביותר שאתם להכיר עבור כל חברת אחסון שסיקרנו כאן במאמר. לקבל השוואת מחירים קצת יותר רצינית בראש המאמר יש פירוט נרחב וסיקור עבור כל חברת אחסון אתרים

חברת אחסוןחבילת אחסון 1חבילת אחסון 2חבילת אחסון 3
פאסט קומט
חבילה: FastCloud
מחיר: $2.95 לחודש
כמות אתרים: אתר אחד
נפח אחסון: 5GB
חבילה FastCloud Plus
מחיר $4.45 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 25GB
חבילה FastCloud Extra
מחיר $5.95 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 35GB
הוסטינגר
חבילה: Single Shared
מחיר: $1.39 לחודש
כמות אתרים: אתר אחד
נפח אחסון: 10GB
חבילה Premium Shared
מחיר $2.59 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 20GB
חבילה Business Shared
מחיר $3.99 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 100GB
קלאודוויז
חבילה: חבילה 1
מחיר: $12 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון: 25GB
חבילה חבילה 2
מחיר $26 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 50GB
חבילה חבילה 3
מחיר $50 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 80GB
סייטגראונד
חבילה: StartUp
מחיר: $3.99 לחודש
כמות אתרים: אתר אחד
נפח אחסון: 10GB
חבילה GrowBig
מחיר $6.69 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 20GB
חבילה GoGeek
מחיר $10.69 לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון 40GB
ג'טסרבר
חבילה: אישית
מחיר: ₪44 + מע"מ לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון: ללא הגבלה
חבילה עסקית
מחיר ₪64 + מע"מ לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון ללא הגבלה
חבילה מתקדמת
מחיר ₪90 + מע"מ לחודש
כמות אתרים: ללא הגבלה
נפח אחסון ללא הגבלה
יופרס
חבילה: אישית
מחיר: $15 לחודש
כמות אתרים: אתר אחד
נפח אחסון: 1GB
חבילה מקצועית
מחיר $25 לחודש
כמות אתרים: 3 אתרים
נפח אחסון 3GB
חבילה עיסקית
מחיר $50 לחודש
כמות אתרים: 10 אתרים
נפח אחסון 10GB

מה ההבדל בין אחסון אתרי וורדפרס לבין אחסון רגיל

אם אתם לא יודעים מה זה וורדפרס מדובר על אחת המערכות הטובות והמומלצות ביותר לבניית אתרים והיא גם חינמית מה שהופך אותה לכל כך פופולרית. נכון להיום למעלה מ-40% מהאתרים ברחבי הרשת בנויים באמצעות וורדפרס.

בגלל הפופולריות של וורדפרס אפשר לראות שבמשך השנים התחילו לצוץ כל מיני אחסוני אתרים שטוענים שהם אחסון המיועד אך ורק לוורדפרס וחלקם אכן בנויים רק לוורדפרס אבל במקרים אחרים מדובר על אחסון רגיל עם ממשק ניהול רגיל עם הכותרת אחסון אתרים לוורדפרס.

בגדול לאחר התנסות עם כמה אחסוני אתרים המיועדים אך ורק לוורדפרס גיליתי שחלקם חוסמים תוספים והרבה פונקציות שפתוחות באחסון אתרים רגיל ולכן החלטתי שאני פחות אוהב את זה ואם הייתי צריך להמליץ על האם לבחור באחסון אתרים רגיל או אחסון אתרים לוורדפרס הייתי מעדיף לבחור באפשרות של אחסון אתרים רגיל מבלי לחשוב פעמיים.

אחסון אתרים בישראל או מחו"ל

עוד נקודה שאני נשאל עליה הרבה פעמים היא מה עדיף אחסון אתרים בישראל או אחסון אתרים בחו"ל? מתחת אני אנסה לדבר על היתרונות והחסרונות של כל אחד מהאופציות השונות.

סוגיית המחיר – ברגע שאנחנו בוחרים אחסון אתרים אחד הדברים החשובים ביותר הוא הנושא של המחיר. במרבית המקרים האחסון בארץ יהיה יקר בהרבה מאחסון בחו"ל והמשאבים שאתם מקבלים יותר קטנים ממה שתקבלו בחו"ל.

אם המחיר של האחסון חשוב לכם מומלץ לבחור אחסון אתרים מחו"ל אבל קחו בחשבון שלאחר תקופת ההתקשרות חברות האחסון שלא מישראל בדרך כלל מעלות את המחיר.

תמיכה 24/7 – עוד נקודה חשובה שכדאי להכיר היא שבאחסון אתרים מחו"ל יש לנו תמיכה של 24/7. בחו"ל כמעט תמיד תהיה תמיכה זמינה כל הזמן ובארץ בהרבה מקרים לא תהיה לנו את האפשרות הזאת והתמיכה מוגבלת לשעות העבודה ולא תמיד קיימת בשישי ושבת.

משאבי אחסון – נקודה חשובה נוספת שבה אחסון אתרים מחו"ל מנצח במרבית המקרים הוא הנושא של משאבי האחסון שאתם מקבלים. בארץ בדרך כלל משאבי האחסון יהיו נמוכים יותר ותקבלו פחות נפח אחסון, פחות זיכרון ואת היכולת להוסיף פחות אתרים. בחו"ל משאבי האחסון יהיו גבוהים באופן משמעותי מאשר מהארץ.

מיקום השרת –  הנקודה העיקרית שבה אחסון אתרים ישראלי מנצח זה מיקום השרת. כאשר אתם מעלים את הקבצים לאחסון אתרים ישראלי וקהל היעד של האתר הוא ישראלי אז האתר ייטען בצורה מהירה יותר לגולש מהארץ. יחד עם זאת חשוב לציין שאם אתם בוחרים אחסון מחו"ל ושרת מאירופה תקבלו מהירות טובה לארץ וזה יהיה באופן יחסי זניח לגולש.

שפת התמיכה – יתרון נוסף שיש לאחסון ישראלי על פני אחסון מחו"ל זה הנושא של שפת התמיכה. יצא לי לעבוד במשך השנים עם לקוחות שלא יודעים מילה אחת באנגלית ובמקרים כאלו בדרך כלל יהיה עדיף לבחור אחסון ישראלי למקרה שיהיה צורך לפנות לתמיכה.

למידע נוסף על האם לבחור באחסון אתרים ישראלי או מחו"ל צפו בסרטון הבא

אחסון אתרים למתחילים | אחסון אתרים בישראל או שרת אחסון מחו"ל

סוגי אחסונים + הסבר על חבילות אחסון

נקודה נוספת שצריך להכיר היא הנושא של סוגי אחסונים וחבילות האחסון השונות. בהתאם לסוג האתר שלכם ולכמות המשאבים שהוא צורך בדרך כלל תצטרכו לבחור מבין חבילות האחסון השונות שהאתרים מציעים ומתחת תוכלו למצוא הסבר לחבילות האחסון השונות.

אחסון שיתופי – אחסון שיתופי הוא סוג האחסון הנפוץ ביותר. מדובר על אחסון על שרת שיתופי שבנוסף אליכם יש משתמשים רבים נוספים שמשתמשים באחסון ולכן הוא נקרא שיתופי.

בגלל שהאחסון מתחלק בין הרבה משתמשים שונים בדרך כלל משאבי האחסון שאתם מקבלים נמוכים ואחסון שיתופי פחות יתאים לאתרים שמקבלים כמות כניסות גדולה, ולמרות זאת אחסון מסוג זה מתאים למרבית האתרים החדשים ואתרים שמקבלים כמות כניסות של כמה אלפי כניסות בחודש.

אחסון מיני ייעודי (VPS) – אחסון VPS הוא הדרגה השנייה של אחסון שיתופי וגם כאן אתם רוכשים שרת אחסון שמתחלק בין אנשים שונים אבל בניגוד לאחסון שיתופי סטנדרטי החלוקה של כמות המשתמשים על השרת היא הרבה יותר נמוכה והמשאבים שאתם מקבלים הרבה יותר גבוהים מהאחסון שיתופי רגיל.

באחסון VPS תוכלו להריץ אתרים עם כמות כניסות גדולה יותר שאחסון שיתופי רגיל לא הצליח להריץ.

שרת פרטי / שרת ייעודי (Dedicated Server) – שרת ייעודי הוא כבר מצב שבו אתם רוכשים שרת משלכם ואתם המשתמשים היחידיים על השרת. במרבית המקרים בשרת ייעודי תצטרכו גם לתחזק את השרת בעצמכם ולהתקין עליו ממשק אחסון כמו cPanel וזה הופך את היכולת לאחסן את האתר ליותר מורכבת.

אחסון מסוג זה מתאים בעיקר לאתרים שמקבלים כמות כניסות גבוהה במיוחד או למי שרוצה לאחסן כמות אתרים גדולה מאוד  על שרת אחד בודד.

אחסון בענן – שיטת אחסון נוספת שצוברת הרבה תאוצה בשנים האחרונות היא היכולת לאחסן את האתר באמצעות אחסון בענן. בשונה מאחסון רגיל היכולת לאחסן אתר בענן היא מעט שונה והחלוקה של המשאבים לא מתחלקת בין אנשים שונים בשרת מה שמאפשר לכם לקבל את כמות המשאבים שהובטחה לכם מבלי שהיא תושפע ממשתמשים אחרים.

יתרון נוסף של אחסון בענן זה היכולת לשדרג את החבילה ואת כמות המשאבים מבלי הצורך לשנות את חבילת האחסון בצורה שתחייב אתכם להעביר את האתר מאחסון אחד לאחר כפי שקורה לפעמים בחברות האחסון כאשר אתם עוברים את כמות המשאבים המותרת.

החיסרון של שיטה זאת הוא שהעלות של אחסון בענן בדרך כלל תהיה גבוהה יותר באופן משמעותי מהעלות של אחסון רגיל שיתופי.

איך לבחור אחסון אתרים מהיר ואיכותי?

אחד הנושאים החשובים ביותר בעת בחירת אחסון אתרים הוא הנושא של מהירות טעינה של האתר. האחסון יכול להשפיע באופן משמעותי על נושא המהירות ובחירת אחסון לא טוב תשפיע על מהירות טעינה של האתר ותפגע בקידום שלו בגוגל.

אם אתם מחפשים חברת אחסון מומלצת ומהירה אז האחסונים שהמלצתי עליהם כאן באתר הם אחסונים מומלצים שכדאי להכיר ורוב חברות האחסון שהצגתי כאן מהירות ויספקו לכם תוצאות טובות באופן יחסי לחבילת האחסון שתבחרו (למשל חבילת האחסון הכי זולה מספק פחות משאבי מעבד וזיכרון).

ישנם כמה דברים נוספים שמשפיעים על המהירות טעינה של האתר וכדאי להכיר אותם

חבילת אחסון – חברות האחסון מציעות חבילות אחסון שונות. אם אנחנו מסתכלים על אחסון שיתופי יש לכם את האפשרות לבחור כמה חבילות אחסון שונות תחת המטרייה של אחסון שיתופי וככל שהחבילה יותר טובה בדרך כלל תקבלו יותר משאבי מעבד, זיכרון וכו'… וכך האתר ייטען בצורה מהירה יותר.

מיקום שרת האחסון – המיקום של שרת האחסון ישפיע באופן מאוד משמעותי על המהירות טעינה של האתר לפי קהל היעד שלכם. למשל אם האתר מאוחסן על שרת בארצות הברית והגולשים מגיעים מישראל אז המהירות טעינה של האתר לארץ תהיה איטית מאוד.

במידה ואתם בוחרים את מיקום שרת האחסון עדיף לבחור מיקום של שרת באירופה ואם האחסון הוא אחסון ישראלי אז שרת ישראלי יחזיר מהירות טובה לארץ.

בניית אתר באופן נכון – פרמטר נוסף המשפיע על מהירות הטעינה של האתר הוא הצורה שבה אתם בונים את האתר. התחום של שיפור מהירות הוא תחום גדול שצובר תאוצה בשנים האחרונות ואלמנטים כמו אופטימיזציה לתמונות, זיכרון מטמון, שימוש במעט תוספים ישפיעו המון על הצורה שבה האתר שלכם נטען לגולש.

למידע נוסף על שיפור מהירות לאתר באחסון יש לצפות בסרטון הבא:

שיפור מהירות טעינה באתר וורדפרס - 10 דרכים שכדאי להכיר

בחירת אחסון אתרים מומלץ - סיכום

על רגל אחת לעצלנים שלא טרחו לקרוא את כל המאמר מההתחלה ועד הסוף אבל איכשהו הגיע לסוף המאמר. אם אתם מחפשים אחסון אתרים איכותי וטוב אני ממליץ על בחירת אחת מחברות האחסון מחו"ל. המשאבים שאתם תקבלו יהיו גדולים יותר וכך גם התמורה לכסף שאתם משלמים.

קחו בחשבון שבחו"ל לאחר תקופת ההתקשרות יהיה עליכם לחדש את האחסון בעלות גבוהה יותר ולכן יהיה רעיון טוב לרכוש חבילת אחסון ל-3 שנים ולאחר תקופת ההתקשרות לרכוש אחסון מחדש ולהעביר אליו את האתר.

אם לא מדובר על אחסון של אתר חדש יש לבחור את חבילת האחסון שתתאים למשאבי האחסון שלכם בצורה הטובה ביותר לפי כמות המשאבים שהאתר שלכם צורך.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

 עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור. מתמחה בתחום של עיצוב באנרים ומודעות לפרסום בגוגל ובפייסבוק ומתמחה בתחום של פיתוח אתרים ודפי נחיתה מ-0 באמצעות וורדפרס.

איפשהו בדרך עשיתי גם תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה, הנדסאי תעשייה וניהול עם התמחות בשיווק אם זה מעניין מישהו.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

לימוד בניית אתרים בוורדפרס בחינם

איך אפשר ללמוד בניית אתרים בחינם ומאיפה מתחילים? טיפים חובה שיעזרו לכם להיכנס לאחד התחומים הפופולריים והרווחיים ביותר בעולם האינטרנט.

העלאת אתר לאוויר

העלאת אתר לאוויר היא לא תהליך מסובך אבל היא מצריכה ידע טכני. אם אתם רוצים לעשות זאת בעצמכם תוכלו ללמוד במדריך הבא איך מעלים אתר לאוויר ומה העלויות הכלולות.

קורס בניית אתרים מומלץ בוורדפרס

בשנים האחרונות השוק של בניית אתרים ובכלל כל מקצועות הדיגיטל צוברים תאוצה בקצב מהיר במיוחד. אם אתם מחפשים קורס בניית אתרים מומלץ בוורדפרס כנסו עכשיו >>

מה זה וורדפרס?

וורדפרס היא המערכת המובילה לבניית אתרים. למעלה מ-33% מהאתרים ברשת בנויים באמצעות וורדפרס. רוצים לדעת עוד על המערכת ולמה היא כל כך מצליחה? כנסו ותגלו!

רשימת אתרי תמונות מומלצים

מחפשים את אתרי התמונות הטובים ביותר? צפו ברשימת אתרי התמונות המומלצים ביותר לצד פירוט נרחב על כל אתר והמלצות אישיות לבחירת אתר התמונות המשתלם ביותר.

טיפים לדף נחיתה שמספק תוצאות

מעוניינים בדף נחיתה שבאמת מספק תוצאות ולקוחות חדשים לעסק? במדריך הבא ניתן לכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לבנות דף נחיתה יעיל עם אחוזי המרה גבוהים.

כלי נגישות