עיצוב באנרים » רשימת אתרי תמונות מומלצים

רשימת אתרי תמונות מומלצים

יוחאי ירמיהונכתב ע"י יוחאי ירמיהו 4 תגובות

כל מעצב גרפי מנוסה עם מעט ניסיון בתחום יידע להגיד לכם שלא ניתן ליצור עיצוב גרפי ברמה גבוהה ללא השימוש בתמונת איכותיות ומקצועיות. בין אם מדובר בעיצוב של תמונת נושא לפייסבוק, באנרים לגוגל, מודעות לפייסבוק או כל אלמנט גרפי אחר לא נצליח לספק תוצאות טובות ללקוחות שלנו ללא השימוש בתמונות איכותיות.

במאמר של היום אנחנו הולכים להציג בפניכם את כל אתרי התמונות ומאגרי התמונות המובילים בעולם. חלק מאתרי התמונות שנציג יאפשרו הורדה של תמונות בחינם ללא הצורך במתן קרדיט וללא זכויות יוצרים ומרבית האתרים יאפשרו הורדה של תמונות בתשלום סמלי עבור כל תמונה או תשלום עבור מנוי חודשי/שנתי לשימוש בתמונות שנמצאות באתר.

ניתן לצפות בסרטון הדרכה הבא באתרי תמונות מומלצים למעצבים, גרפיקאים, בוני אתרים ובעלי עסקים

אתרי תמונות מומלצים

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

אתרי תמונות מומלצים

בעת שימוש בתמונות באתרים של בעלי עסקים וחברות רצוי לשים לב לרישיון שאתם מקבלים עם כל תמונה שאתם מורידים ולוודא שאתם לא מגיעים למצב שבו אתם מפרים זכויות יוצרים של תמונות ושאתם לא מבצעים שימוש בתמונה שאין לכם אישור לשימוש בה.

אחרי שהצלחתם להבין קצת יותר על זכויות יוצרים מתחת תוכלו לצפות באתרי התמונות הטובים והמובילים בעולם שמאפשרים להוריד תמונות בחינם ובתשלום.

1. FreePik (פריפיק)

פריפיק (FreePik) הוא אחד ממאגרי התמונות הטובים בעולם עם מאגר תמונות של מעל 4 מיליון תמונות. באתר תוכלו למצוא מאגר תמונות גדול מאוד של אילוסטרציות ואיורים מדהימים ואפילו תוכלו להוריד אותם בפורמט וקטור (קובץ AI/PSD) שתוכלו לערוך בקלות. האתר פריפיק הוא לכאורה אתר שמאפשר להוריד תמונות בחינם אך השימוש בתמונות ללא מתן קרדיט לאתר הוא אסור ועדיף להימנע ממנו.

אחת הסיבות לכך שפריפיק נמצא במקום הראשון ברשימה שלנו היא בגלל שסביר להניח שמדובר באתר הזול ביותר למי שעושה שימוש רב בתמונות. נכון להיום העלות היא באזור של 100 יורו לשימוש שנתי (חשבון Premium) ועל ידי יצירת החשבון פרמיום תוכלו להוריד עד 100 תמונות בכל יום.

ל-FreePik יש מאגר עצום של אילוסטרציות שניתן לערוך ולשנות בקלות אך חשוב לציין שמאגר התמונות האמיתיות (תמונות לא מצוירות) פחות איכותי מאתרים אחרים ואם זה מה שאתם מחפשים אז עדיף שתבדקו את שאר אתרי התמונות שנמצאים בהמשך העמוד.

2. ShutterStock (שאטרסטוק)

שאטרסטוק (ShutterStock) הוא כנראה מאגר התמונות הגדול והטוב ביותר בעולם. באתר יש כמעט 300 מיליון תמונות שונות ואיכותיות מטובי הצלמים ומספר התמונות רק הולך ומתעצם עם הזמן שעובר. סביר להניח שבקרב גרפיקאים ומעצבים אתר זה הוא הפופולרי ביותר מבין אתרי התמונות הקיימים אבל יש לו גם חסרונות שכדאי להכיר.

הבעיה הראשונה של שאטרסטוק היא שהשימוש באתר משתלם רק עם אתם צריכים מספר גדול של תמונות. המספר המינימלי של תמונות שבהם אתם יכולים להשתמש הוא 10 תמונות בחודש ובכמות תמונות זו המחיר לתמונה הוא כרגע $2.9. המחיר יורד בהדרגה ככל שכמות התמונות שבה אתם משתמשים בכל חודש עולה (המחיר משתנה לפי חבילת התמונות שאתם בוחרים).

חסרון נוסף שיש לאתר ShutterStock הוא שאם קניתם 10 תמונות לחודש ולא השתמשתם בכולם אז התמונות שלא השתמשתם בהם ימחקו מהחשבון ואתם לא תקבלו אותם, כך שבהרבה מקרים שבהם לא תעשו שימוש בכל התמונות אתם לא תקבלו תמורה מלאה לכסף ששילמתם באתר.

ולמרות החסרונות והמחיר הגבוה לתמונה מאגר התמונות שלהם כל כך גדול וכל כך איכותי שהרבה מהמעצבים הגרפיים בוחרים בכל זאת להשתמש באתר זה על פני המתחרים המציעים חבילות משתלמות יותר.

3. DepositPhotos (דיפוזיט פוטו)

אתר נוסף שאנחנו מאוד אוהבים הוא האתר דיפוזיט פוטו (DepositPhotos). בניגוד לשאטרסטוק ב-DepositPhotos תוכלו למצוא מאגר תמונות של מעל 130 מיליון תמונות במחירים הרבה יותר משתלמים שכדאי לבדוק.

באתר תוכלו לרכוש חבילות תמונות של 30 תמונות עבור $30 לחודש (כל תמונה בחבילה תעלה לכם דולר אחד). בנוסף תמונות שאתם לא משתמשים בהם יעברו לחודש הבא בכפוף לתקנון של האתר.  הרישיון שמגיע עם כל תמונה מאוד נדיב והשירות לקוחות של האתר פשוט מצוין ואם נתקלים בבעיה תמיד תקבלו פתרון הוגן, כך שאנחנו יכולים להמליץ עליהם בחום.

קופון של 20% הנחה: YOCHAY

4. 123RF

אתר נוסף שמציע תמונות להורדה במחירים משתלמים הוא האתר 123rf. באתר זה החבילות תמונות מותאמות בעיקר למי שעושה שימוש בתמונות לעיתים רחוקות. החבילות שהאתר מציע מאפשרות לקנות חבילת תמונות לפי כמות תמונות שתבחרו והקרדיט של התמונות שקניתם יישאר בחשבון למשך שנה.

לאחר שנה מקניית התמונות אם לא תעשו שימוש בקרדיט התמונות שבחשבון התמונות/קרדיטים ייעלמו מחשבונכם. אם יישאר לכם קרדיט של תמונות ותרכשו חבילת תמונות נוספת אז הקרדיט הנצבר והקרדיט של חבילת התמונות שקניתם בעבר יישאר אתכם לשנה נוספת.

5. PixaBay (פיקסביי)

אם אתם בעלי אתרים עם תקציב נמוך אז פיקסביי (PixaBay) היא בחירה מצוינת עבורכם. באתר זה תוכלו למצוא מאגר של למעלה ממיליון תמונות באיכות גבוהה. מה שבטח תשמחו מאוד לשמוע זה שהאתר 100% בחינם והוא מאפשר להוריד תמונות בחינם ולהשתמש בתמונות גם לצורך מסחרי ללא הצורך במתן קרדיט ליוצר (עבודות ללקוחות או עבודות לצורך פרסום וקידום העסק ברחבי הרשת).

למרות שאתר פיקסביי הוא אתר להורדת תמונות בחינם עדיין רצוי לבדוק באופן מקיף את הרישיון שאתם מקבלים על כל תמונה במטרה להימנע מהורדת תמונה ללא זכויות יוצרים שעדיין מכילה  הגבלות מסוימות שיכולות לגרום לבעיות משפטיות בהמשך. רצוי בנוסף לא לעשות שימוש בתמונות המכילות אנשים בכדי להימנע ממצב שהצלם צילם את האדם ללא רשות.

6. Pexels (פיקסלס תמונות)

אתר תמונות חינמי נוסף ומאוד איכותי שמאפשר להוריד תמונות בחינם ולעשות בהם שימוש לעבודות מסחריות ללא מתן קרדיט וללא זכויות יוצרים הוא האתר פיקסלס (Pexels) גם כאן תוכלו למצוא מאגר תמונות גדול של למעלה ממיליון תמונות הניתנות להורדה ללא תשלום. בניגוד לפיקסביי מאגר התמונות פחות איכותי אבל עדיין אפשר למצוא שם מציאות.

גם באתר פיקסלס מומלץ לבדוק את הרישיון התמונה באותה צורה שיש לבדוק זאת באתר פיסביי וזאת על מנת להימנע מבעיות משפטיות בעתיד בגלל חוסר הבנה של הרישיון לתמונה.

7. Flaticon (פלאט אייקון)

אם אתם מפתחי אתרים או מעצבים גרפיים ועיקר העבודה שלכם היא עיצוב או בנייה של אתרי אינטרנט אז האתר Flaticon יכול להיות מצוין לשימוש באייקונים איכותיים. אתר זה הוא מבית פריפיק (אתר התמונות שהזכרנו בתחילת המדריך) ובצורה דומה הם מאפשרים הורדה של תמונות בחינם אבל מקנים את השימוש בהם במתן קרדיט לאתר.

בגדול אתר תמונות/האייקונים מסוג זה יהיה פחות שימושי למרבית האנשים אבל אם אתם עושים שימוש רב באייקונים בפרויקטים של בניית אתרים או פרויקטים של בניית עמודי נחיתה אז מדובר בהחלט על אחד המאתרים המובילים בתחום.

שורה תחתונה - איך לבחור מאגר תמונות מומלץ?

במאמר זה הצגנו 7 מאגרי תמונות מומלצים ומובילים שמתוכם תוכלו לבחור את מאגר התמונות שמתאים ביותר עבור הצרכים שלכם. כאשר אתם מנסים לבחור את מאגר התמונות יש לקחת בחשבון כמה שיקולים חשובים על מנת לבחור אתר של תמונות שיספק לכם את התוצאה הטובה ביותר.

  • אתר בחינם או בתשלום? – השיקול הראשון הוא האם לבחור באתר חינמי או באתר בתשלום. במידה ואתם בעלי אתרים עם תקציב נמוך אז ניתן לבחור באתרי תמונות בחינם כמו פיקסביי או פיקסלס. במידה ואתם מעצבים גרפיים או בוני אתרים אז מומלץ לבצע רכישה של תמונות איכותיות יותר מאתרים כגון: פרייפיק, שאטרסטוק או דיפוזיט פוטו.
  • שכיחות השימוש בתמונות – כאשר אתם בוחרים מאגר תמונות יש צורך להבין מהי שכיחות השימוש בתמונות בהתאם לכמות העבודה שאתם מקבלים. אתרי תמונות מסוימים יאפשרו לכם לשמור את קרדיט התמונות למשך 12 חודשים ואתרים אחרים יחייבו אתכם להשתמש בתמונות בכל חודש (הקרדיט של תמונות שלא תעשו בהם שימוש ימחק מהחשבון).
  • בחירת אתר תמונות פופולרי/מומלץ – קיימים מאות אתרי תמונות, חלקם גדולים וחלקם קטנים ואולי גם זולים יותר. כאשר אתם בוחרים אתרי תמונות לבחור באתר מוכר עם מאגר תמונות גדול ואיכותי. תשלום זול עבור מאגר תמונות שלא מכיל אפשרות של קניית תמונות במגוון ענפי עיסוק יהיה לא יעיל ובזבוז של כסף. במידה ואתם מתכננים לעשות שימוש בתמונות איכותיות לעבודות גרפיות חפשו אתר תמונות איכותי ולא אתר תמונות זול או בחינם. האתרים שהצגנו במאמר הם אתרים פופולריים וכל אחד מהם יהווה בחירה טובה.
  • רישיון לשימוש בתמונה – זה מאוד מעניין אבל הרישיון שימוש של אתרי תמונות משתמש מאתר לאתר ויכול להיות שאתר אחד תמונות אחד יאפשר לכם לעשות שימוש מסוים שאתר אחר יאסור. כאשר אתם בוחרי מאגר תמונות יש צורך לבדוק גם את רישיון השימוש לתמונות שהם מציעים על מנת לוודא שתוכלו לבצע את השימוש שאתם רוצים לכל תמונה ותמונה.

הסעיפים שהוצגו מעל יאפשרו לכם להבין בצורה טובה יותר מה חשוב לדעת ומה יש לקחת בחשבון כאשר אתם בוחר אתר לתמונות. כאשר אתם מתלבטים בין כמה אתרים שונים לעיתים גם ניתן לרכוש רישיון ביותר מאתר תמונות אחד על מנת להגדיל את מאגרי התמונות שלכם ועל מנת לספק תוצאות טובות יותר לקהל לקוחותיכם.

עיצוב גרפי איכותי מתחיל עם תמונות איכותיות ולא נוכל לסיים את המאמר ללא המשפט "תמונה אחת שווה אלף מילים", קחו זאת בחשבון והשקיעו את סכום הכסף הנדרש על מנת להיות טובים יותר בעבודתכם ועל מנת לספק תוצאות טובות יותר לקהל לקוחתיכם.

דרך אגב למי שמחפש תמונות בחינם תוכלו לראות מידע  על הנושא של זכויות יוצרים ביחד עם רשימת אתרי תמונות במדריך של תמונות להורדה בחינם שכתב יוחאי מ-YYDevelopment.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

 עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור. מתמחה בתחום של עיצוב באנרים ומודעות לפרסום בגוגל ובפייסבוק ומתמחה בתחום של פיתוח אתרים ודפי נחיתה מ-0 באמצעות וורדפרס.

איפשהו בדרך עשיתי גם תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה, הנדסאי תעשייה וניהול עם התמחות בשיווק אם זה מעניין מישהו.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

אחסון אתרים מומלץ

מחפשים אחסון אתרים מקצועי ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות באחת מהסקירות המקיפות בארץ למציאת אחסון אתרים מחו"ל ומישראל לצד ביקורות והשוואת מחירים.

גודל תמונות למדיה החברתית

לאחר שהצלחתם למצוא את אתר התמונות המוביל שבו אתם מתכוונים לעשות שימוש בהמשך הדרך כנסו ותגלו מהםו גדלי התמונות המומלצים שצריך להעלות לאתרי הרשת החברתית (פייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם כו'...).

יצירת עמוד פייסבוק לעסק

רוצים לפתוח עמוד פייסבוק לעסק שלכם? במדריך הבא נלמד אתכם צעד אחר צעד איך פותחים דף עסקי בפייסבוק, איך לשנות את העיצוב של העמוד ואיך תוכלו לפרסם את הפוסט הראשון שלכם בשילוב תמונות איכותיות.

4 תגובות

  1. מוטי אונגר
    מוטי אונגר

    אני צלם מספר שנים אם יהיה אפשר לפרסם אצלכם את התמונות שלי אשמח אם תחזרו אלי תודה

    1. BannerDesign
      BannerDesign

      היי מוטי, האתרים המופיעים הרשימה הם אתרי תמונות מחו"ל.

      אנחנו רק מפרסמים את אתרי התמונות אבל הם לא בבעלות שלנו. אתה יכול להיכנס אל האתרים שמופיעים בעמוד ובמרבית מהאתרים בדרך כלל יש מסלול שמאפשר לצלמים לפרסם תמונות ולקבל על כל תשלום.

  2. איש נחמד
    איש נחמד

    לפריפיק יש מספר פעמים בשנה שהם מציעים את המנוי השנתי שלהם בכחמישים אחוז הנחה, בנוסף, מנוי הפרימיום שלהם פוטר מהחובה להעניק קרדיט לאתר, כפי הידוע לי.
    גם לדיפוסיט יש כל סוף שנה לועזית מבצע מטורף באפפסומו ששווה לעקוב.

    1. BannerDesign
      BannerDesign

      תודה על השיתוף איש נחמד,

      נכון המנוי פרימיום באתר פריפיק פוטר את החובה להעניק קרדיט באתר. החובה להעניק את הקרדיט מגיעה רק כאשר מדובר על הורדת תמונות ללא מנוי בתשלום.

      ו-2 המבצעים שציינת בדרך כלל מגיעים בתקופה של בלאק פריידי (התקופה שכולנו אוהבים). אם מתזמנים את המנויים לתקופה הזאת אז אפשר לזכות ולחדש את המנוי כל פעם בתקופת בלאק פרייד. לצערי שחכתי לציין את הנקודה הזאת בסרטון אז תודה שהוספת את זה.

לא ניתן לפרסם תגובות

כלי נגישות