עיצוב באנרים » העלאת אתר לאוויר

העלאת אתר לאוויר

יוחאי ירמיהונכתב ע"י יוחאי ירמיהו

העלאת אתר לאוויר היא לא תהליך מסובך אבל היא מצריכה מעט ידע טכני, זמן לימוד ומעקב אחרי ההוראות בעמוד זה. חשוב לדעת בנוסף שיש עלויות תפעוליות של כמה מאות שקלים בכל שנה על מנת להעלות את האתר לאינטרנט ולהשאיר אותו באוויר ונדבר גם על הנושא הזה במדריך.

הנושאים שנעסוק בהם במדריך יהיו רחבים ויעזרו לכם להבין כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת להעלות אתר לאוויר באופן היעיל ביותר שאפשר. נעסוק בנושא של רכישת דומיין, רכישת אחסון, התקנת אתר וורדפרס ויצירת העמוד הראשון באתר.

העלאת אתר לאוויר/לאינטרנט

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

עלויות תפעול אתר

אם אתם רוצים להעלות אתר לאינטרנט ישנם כמה פרמטרים שאתם צריכים בשביל שהגולש יוכל להכניס את כתובת האתר בדפדפן ולהגיע בפועל אל האתר עם התוכן שיצרתם.

העלות הראשונה היא רכישת דומיין (שם לאתר). בדרך כלל מדובר על עלות של בין 55 ל-100 ש"ח לשנה (לדומיין ישראלי) בהתאם לספק שבחרתם.

העלות השנייה היא שרת אחסון וכאן מדובר על שטח האחסון שאליו נעלה את קבצי האתר בפועל ובדרך כלל מדובר על עלות תפעולית של כמה מאות שקלים בשנה.

עלות נוספת שאולי תצטרכו בהמשך היא לרכישת רישיון PRO לתוסף של אלמנטור. זה אומנם לא חובה אבל זה יהפוך את היכולת שלכם לבנות אתרים להרבה יותר פשוטה. רישיון של תוסף אחד הוא בעלות של כ-50$ לשנה אבל בפועל אתם לא חייבים לעדכן אותו אז רישיון אחד יכול להספיק לכם גם לכמה שנים אם אין צורך בעדכונים. למידע נוסף על העלויות של אלמנטור בגרסת הפרו ניתן לבדוק את הנושא באתר שלהם.

אם נסכם את זה באופן יחסי כאשר אתם מעלים אתר לאוויר קחו בחשבון שמדובר על עלויות בסדר גודל של כמה מאות שקלים בכל שנה.

שלב ראשון – רכישת דומיין

החלק הראשון בתהליך של יצירת אחד חדש והעלאה שלו לאינטרנט היא לרכוש דומיין (שם של אתר). התהליך קצת משתנה לפי סוג הדומיין שאתם צריכים ולפי הסיומת שלו.

כאשר הדומיין והאתר שלכם מיועד לקהל יעד ישראלי אז בדרך כלל מה שנהוג לעשות זה לבחור דומיין עם סיומת co.il. כאשר מדובר על דומיין המיועד לקהל יעד גלובלי מחו"ל אז בדרך כלל נשתמש בדומיין com בתקווה שיהיה לנו את שם הדומיין פנוי בסיומת הזאת (אין הרבה שמות טובים שפנויים בסיומת com).

ואם האתר שלכם פונה לקהל יעד מסוים או לסיומת או לארץ מסוימת אז יכול להיות שתהיה סיומת אחרת שתתאים לאתר שלכם לפי סוג קהל היעד. למי שרוצה לצפות במידע נוסף על בחירת סיומת דומיין לחצו כאן לצפייה בסיומות דומיינים ישראליים וניתן גם ללחוץ כאן לצפייה בסיומות דומיינים מחו"ל.

לגבי אתרים המאפשרים רכישה של דומיין זה מתחלק לאתרים מהארץ ולאתרים מחו"ל. אם אתם מחפשים לרכוש דומיין עם סיומת ישראלית של co.il תוכלו לצפות בהשוואת ספקים ומחירים על ידי לחיצה כאן. אם אתם מחפשים דומיין עם סיומת com או דומיין המיועד לקהל גלובלי לחצו כאן לצפייה בספקים השונים ובהשוואת מחירים.

בסרטון מתחת תוכלו ללמוד איך לרכוש דומיין לאתר ולרשום אותו על הפרטים שלכם

מדריך לרכישת דומיין לאתר - רכישת דומיין ישראלי - קניית דומיין מחו"ל

שלב שני - רכישת אחסון לאתר

השלב הבא בתהליך שלנו של העלאת אתר לאוויר הוא הנושא של רכישת אחסון אתרים. בחלק זה אנחנו נצטרך לרכוש שרת אחסון ואליו להעלות את הקבצים של האתר בפועל.

כאשר אנחנו בוחרים אחסון אתרים צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים שונים. הדבר הראשון זה האם לרכוש אחסון אתרים מהארץ או מחו"ל. בדרך כלל אחסון מחו"ל זול יותר אבל המחיר עולה לאחר תקופה ההתקשרות, ועדיין אחסון מחו"ל במרבית המקרים יהיה עדיף יותר כי המחיר הרבה יותר זול מבארץ והמשאבים שאנו מקבלים יותר גדולים.

חשוב גם לבחור אחסון אתרים איכותי ומהיר על מנת לקבל מהירות טובה לארץ. מיקום שרת האחסון משפיע על המהירות של האתר ובדרך כלל עדיף לבחור שרת אחסון ממדינות אירופה כמו גרמניה, לונדון ואמסטרדם או כל מדינה אחרת שאנחנו יודעים בוודאות שתחזיר מהירות טובה לארץ.

הדבר הבא שנרצה לקחת בחשבון זה משאבי אחסון והאם אנחנו מקבלים את כמות המשאבים שאנחנו צריכים בפועל. במרבית המקרים אתר חדש לא יצריך כמות משאבים גדולה אז כאן זה לא משהו שאמור להוות בעיה אבל זה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון.

על מנת להקל עליכם מעט את התהליך מתחת אתם יכולים לראות רשימה של כמה מחברות האחסון המומלצות בארץ ובחו"ל ששווה לבדוק.

אחסוני אתרים מהארץ מחו"ל

FastCommet

מחיר התחלתי: $2.95 לחודש

SiteGround

מחיר התחלתי: $3.99 לחודש

Hostinger

מחיר התחלתי: 2.95 ש"ח לחודש

JetServer

מחיר התחלתי: 44 ש"ח לחודש + מע"מ

Upress

מחיר התחלתי: $15 לחודש + מע"מ

קופון הנחה של 5%: UP05YOHO

בסרטון הבא אתם יכולים לראות קצת יותר פרטים על הנושא של בחירת אחסון אתרים

אחסון אתרים מומלץ – השוואות אחסוני אתרים + מחירים וביקורות

שלב שלישי – שיוך הדומיין לחברת האחסון

אחרי שסיימנו לרכוש דומיין ואחסון בשלבים הקודמים בתהליך כעת עלינו לבצע קישור בין שרת האחסון לדומיין של האתר שרכשנו.

חשוב לציין שאם רכשתם את שרת האחסון ואת הדומיין מאותה חברה אז לא בטוח שתצטרכו לבצע את התהליך הזה אבל אם רכשתם דומיין ואחסון מחברות אחרות יש לבצע את התהליך של שיוך הדומיין לאחסון על מנת שהאתר שלנו יעבוד.

בגדול תהליך של שיוך דומיין מתבצע באמצעות כתובות DNS  שאנחנו מקבלים משרת האחסון ואנחנו צריכים להכניס אותם אל ספק הדומיינים שבו רשמנו את הדומיין. על מנת להבין איך לבצע את התהליך מומלץ לצפות בסרטון הבא.

בסרטון הבא אתם יכולים לראות איך לקשר בין שרת אחסון לדומיין באמצעות כתובת DNS

איך לקשר בין הדומיין לאחסון - מציאת כתובת DNS ועדכון שלהם

שלב רביעי ואחרון - התקנת האתר בשרת האחסון

השלב האחרון שעלינו לבצע בתהליך הוא התקנת האתר בשרת האחסון. כאן זה תלוי מה הסיטואציה, אם מדובר על תהליך של בניית אתר לעסק באמצעות בונה אתרים אז סביר להניח שמי שיבצע את הפעולה עבורכם הוא בונה האתר ולא תצטרכו להיכנס לצד הטכני בעצמכם.

במידה ואין מי שיסייע לכם אז אתם כנראה תצטרכו להתקין גם אתר על שרת האחסון וללמוד מעט את התחום של לימוד בניית אתרים. על מנת להתחיל את התהליך מומלץ לבצע את ההתקנה של האתר באמצעות מערכת שנקראת וורדפרס. נכון להיום זאת המערכת המובילה בעולם לבניית אתרים.

למזלנו רוב חברות האחסון נכון להיום מאפשרים התקנה מהירה למערכת על שרת האחסון ונוכל לעשות זאת בתוך כמה דקות בודדות ולהתחיל להריץ את האתר ולבנות אותו בעצמנו. בסרטון מתחת תוכלו להבין איך לעשות זאת בעצמכם.

אם אתם רוצים ללמוד איך להתקין את וורדפרס על שרת האחסון תוכלו לצפות בסרטון הדרכה הבא:

התקנת וורדפרס על שרת האחסון - התקנה של WordPress

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

 עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור. מתמחה בתחום של עיצוב באנרים ומודעות לפרסום בגוגל ובפייסבוק ומתמחה בתחום של פיתוח אתרים ודפי נחיתה מ-0 באמצעות וורדפרס.

איפשהו בדרך עשיתי גם תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה, הנדסאי תעשייה וניהול עם התמחות בשיווק אם זה מעניין מישהו.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

לימוד בניית אתרים בוורדפרס בחינם

איך אפשר ללמוד בניית אתרים בחינם ומאיפה מתחילים? טיפים חובה שיעזרו לכם להיכנס לאחד התחומים הפופולריים והרווחיים ביותר בעולם האינטרנט.

קורס בניית אתרים מומלץ אונליין בוורדפרס

בשנים האחרונות השוק של בניית אתרים ובכלל כל מקצועות הדיגיטל צוברים תאוצה בקצב מהיר במיוחד. אם אתם מחפשים קורס בניית אתרים מומלץ בוורדפרס כנסו עכשיו >>

אחסון אתרים מומלץ לאתרי וורדפרס

מחפשים אחסון אתרים מקצועי ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות באחת מהסקירות המקיפות בארץ למציאת אחסון אתרים מומלץ מחו"ל ומישראל לצד ביקורות והשוואת מחירים.

בניית דף נחיתה או אתר לעסק?

שאלת השאלות של מרבית העסקים החדשים שמעוניינים לשווק את עצמם ברשת היא מה עדיף דף נחיתה או אתר אינטרנט? כנסו עכשיו! לעמוד ונעשה לכם קצת סדר בנושא.

מה זה וורדפרס?

וורדפרס היא המערכת המובילה לבניית אתרים. למעלה מ-33% מהאתרים ברשת בנויים באמצעות וורדפרס. רוצים לדעת עוד על המערכת ולמה היא כל כך מצליחה? כנסו ותגלו!

רשימת אתרי תמונות מומלצים

מחפשים את אתרי התמונות הטובים ביותר? צפו ברשימת אתרי התמונות המומלצים ביותר לצד פירוט נרחב על כל אתר והמלצות אישיות לבחירת אתר התמונות המשתלם ביותר.

כלי נגישות